SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Little Ryding

  • Ser Little Ryding Ser Little Ryding
  • Ser Little Ryding Ser Little Ryding
Komponenty i wytwarzanie:
Little Ryding to pleśniowy ser produkowany z ekologicznego, niepasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem podpuszczki wegetariańskiej. Produkowany jest od marca do grudnia. Dojrzewa od 3 do 5 tygodni. Wytwarzany w North Wootton w pobliżu Shepton Mallet. Ser jest wytwarzany ręcznie. Produkowany w kawałku o wadze 220g, jest jeszcze wersja produkowana w kawałku o wadze 800g.

Wygląd i konsystencja:

Ma kremową konsystencję i bogaty, głęboki smak z subtelną nutą karmelu i orzechów. Pokryty nieregularną miękką skórką z czerwonawo-brązowymi zabarwieniami. Podobny nieco do sera Camembert, podobnie jak on, tak i Little Ryding po prostu rozpływa się w ustach. Zawartość tłuszczu: 48%.

Polecane wino:

Beaujolais
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis