SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Lincolnshire Poacher

  • Ser Lincolnshire Poacher Ser Lincolnshire Poacher
  • Ser Lincolnshire Poacher Ser Lincolnshire Poacher
  • Ser Lincolnshire Poacher Ser Lincolnshire Poacher
  • Ser Lincolnshire Poacher Ser Lincolnshire Poacher
Wygląd i konsystencja:
Ser Lincolnshire Poacher ma cylindryczny kształt, a jego skórka z wyglądu przypomina granit.

Komponenty i wytwarzanie:

Lincolnshire Poacher jest twardym, niepasteryzowanym serem wytwarzanym ręcznie z mleka krowiego. Wytwarzanyz dodatkiem zwierzęcej podpuszczki. Dojrzewanie trwa od 14 do 16 miesięcy.Jest on również dostępny w wersji Vintage (dojrzewa 18-22 miesięcy) i Wędzony.

Smak i zapach:

Słodki z nutą goryczy.

Pochodzenie:

Ser został opracowany przez Simona Jonesa z Lincolnshire, który postanowił przetworzyć pozyskiwane wiosną mleko ze swego stada krów rasy Holstein w ser.W produkcji podobny jest do sera cheddar ale po wielu zmianach na potrzeby firmy ser usykał niepowtarzalne tekstury i smak.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu 45%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis