SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Lebbene

  • Ser  Lebbene Ser Lebbene
  • Ser Lebbene Ser Lebbene
  • Ser Lebbene Ser Lebbene
  • Ser Lebbene Ser Lebbene
Wygląd i konsystencja:
Lebbene jest serem formowanym w kształt małych piłek i dość dobrze znanym na Bliskim Wschodzie.

Komponenty i wytwarzanie:

Jest to ser wytwarzany z mleka owczego lub koziego. Lebbene spożywany jest jako jeszcze młody, w stanie prawie płynnym.

Podawanie:

Labaneh wspaniale smakuje z pita, oliwą z oliwek i za'atar- mieszanka przypraw popularną na Bliskim Wschodzie(są to rozdrabniane suszone: tymianek, oregano, majeranek, sezam, sumak, sól).

Pochodzenie:

W Syrii nazywają go Lebney, Labaneh w Jordanii, a Gibne na Półwyspie Arabskim.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu wynosi 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis