SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Le cendré des Prés

  • Ser Le cendré des Prés Ser Le cendré des Prés
  • Ser Le cendré des Prés Ser Le cendré des Prés
  • Ser Le cendré des Prés Ser Le cendré des Prés
Wygląd i konsystencja:
Le cendré des Prés ma miękką teksturę, białego koloru z wyraźną linią popiołu z liści klonu i jesionu. Ser jest pokryty kwiecistą skórką. Jest typem sera Camembert.

Komponenty i wytwarzanie:

Le cendré des Prés wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego.

Smak i zapach:

Ser Le cendré des Prés ma lekko maślany smak i wędzony grzybowy aromat.

Pochodzenie:

Ser jest wytwarzany w Quebecu.

Podawanie:

Le cendré des Prés warto spożywać ze świeżym pieczywem, jako dodatek do zup i w towarzystwie orzechów i owoców.

Wartości odżywcze:

Tłuszcz: 26%.
Wilgotność: 50%.
Wapń: 15%.
Witamina A: 8%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis