SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Le Valida

  • Ser Le Valida Ser Le Valida
  • Ser Le Valida Ser Le Valida
Wygląd i konsystencja:
Le Valida to żółty, półtwardy ser wytwarzany w kształcie bloku, sprzedawany również w mniejszych pociętych częściach.

Komponenty i wytwarzanie:
Do produkcji sera Le Valida używa się niepasteryzowanego mleka krowiego, enzymów, kultur bakterii oraz soli. Ser dojrzewa od 6 do 12 miesięcy.

Podawanie
Ser stosowany w sałatkach, do zagęszczania sosów, jako składnik omletów i jajecznicy. Podawany z owocami oraz w fondue.

Wartości odżywcze:
Tłuszcz- 37%.
Wilgotność - 34%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis