SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Le Sire Créquy

  • Ser Le Sire Créquy Ser Le Sire Créquy
Komponenty i wytwarzanie:
Aby ser Le Sire Créquy mógł powstać, zgodnie z przepisami, konieczne jest surowe mleko krowie w temperaturze pokojowej nie przekraczającej 36 ° C. Twaróg przepuszcza się przez kilka transformacji w solance i suszy kilka dni w temperaturze pokojowej. W końcu zaczyna dojrzewać w naturalnych jaskiniach w temperaturze 13 ° C przez 4 do 6 tygodni, podczas których ser przemywa się dwa razy w tygodniu. Wytwarzany w formie walca o średnicy 10cm i 3cm wysokości, waży 280g.

Smak i zapach:
Le Sire Créquy ma smak gorzkiej soli.

Pochodzenie:
Pochodzi z regionu Nord-Pas-de-Calais.

Wartości odżywcze:
Zawiera 45% tłuszczu.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis