SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Le Roule

  • Ser Le Roule z żurawiną Ser Le Roule z żurawiną
  • Ser Le Roule Ser Le Roule
  • Ser Le Roule Ser Le Roule
Komponenty i wytwarzanie:
Istnieje kilka egzotycznych kombinacji tego sera: z łososiem i koperkiem, ze szczypiorkiem i truskawkami, z żurawiną. Ser ma rozpływającą się w ustach, mleczarnianą fakturę i jest wytwarzany z mleka krowiego. Jest to ser z charakterystyczną spiralą widoczną po przekrojeniu sera w poprzek. Serki Le Roulé dostępne są ze spiralą żurawiny oraz z ziołami (mieszanką czosnku i ziół).Ten ser przyprawiony jest przede grubo mielonym czarnym pieprzem z odrobiną kminku i innych charakterystycznych przypraw.Nowością jest połaczenie twarogu z ananasem. Niestety jest również dośćkaloryczny (w zalezności od rodzaju mleka będzie mieścił się w przedziale 250-300kcal/100g) jednak bogaty w wapń i białko.

Smak i zapach:

Sery Le Roule mają swoją charakterystyczną aurę ziół i czosnku. Smak słodko-kwaskowaty tworzy niezapomniany efekt kulinarny.

Pochodzenie:

Sery zostały wprowadzone w połowie lat 80. XX wieku przez Fromagerie Triballat.

Podawanie:

Le Roule to tradycyjny ser do deski serów stosowany do pieczenia i smarowania. Doskonały jako deser. Polecany z białym lub czerwonym szampanem. Ze względu na swoją delikatną fakturę nadaje się świetnie zarówno do codziennego użytku na kanapkach, jak też jako delikates na specjalne okazje. Jest również bardzo przydatny w kuchni jako podstawa sosów, i elementów zapiekanek.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis