SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Le Napoléon Commingeois

  • Ser Le Napoléon Commingeois Ser Le Napoléon Commingeois
  • Ser Le Napoléon Commingeois Ser Le Napoléon Commingeois
Wygląd i konsystencja:
Ser Le Napoléon Commingeois jest wytwarzany w kształcie cylindrycznym. Posiada zwartą półmiękką konsystencje w kolorze jasno żółtym.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka owczego rasy Manech w regionie Comminges w południowej Francji. Le Napoléon Commingeois dojrzewa do 10 miesięcy.

Smak i zapach:
Le Napoléon Commingeois ma łagodny, pikantny zapach i aromat. Wyrafinowany i dobrze wyważony smak oferuje wskazówki masła, owoców i traw górskich.

Proponowane wina:
Jurançon oraz białe Anjou.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis