SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Le Napoléon

  • Ser Le Napoléon Ser Le Napoléon
  • Ser Le Napoléon Ser Le Napoléon
  • Ser Le Napoléon Ser Le Napoléon
Wygląd i konsystencja:
Le Napoléon to zwarty, żółty ser wytwarzany z mleka krowiego w kształcie cylindrycznym.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Le Napoléon jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka, podpuszczki, enzymów i bakterii.
Dojrzewa od 6 do 12 miesięcy. Ser wytwarzany jest przez Fromagerie Blackburn w regionie Quebec.

Wartości odżywcze:

Tłuszcz: 39%.
Wilgotność: 31%.
Sód: 230 mg.
Wit A: 6 %
Cholesterol: 30 mg.
Białko: 7 g.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis