SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Le Mouflon

  • Ser Le Mouflon Ser Le Mouflon
Wygląd i konsystencja:
Le Mouflon to ser wytwarzany z niepasteryzowanego mleka koziego.  Ma kształt kwadratu i waży około 400-500 gramów. Skórka Le Mouflon ma kolor kremowy z jasnopomarańczowym nalotem. Jego konsystencja jest zwarta; dojrzały ser łamie się. Proces dojrzewania trwa około 3 miesięcy.

Smak i zapach:

Ma lekko cierpki posmak. Zawartość tłuszczu: 50%. Najlepiej smakuje latem.

Pochodzenie:

Pochodzi z Cargese (południowa Korsyka).

Podawanie:

Dobrze komponuje się smakowo z winem korsykańskim Patrimonio.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis