SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Le Migneron Charlevoix

  • Ser Le Migneron Charlevoix Ser Le Migneron Charlevoix
  • Ser Le Migneron Charlevoix Ser Le Migneron Charlevoix
Wygląd i konsystencja:
Posiada płukaną skórkę brzoskwiniową z odrobiną słomkowego odcienia. Tekstury miękkie, dojrzewające 60 dni. Kształt koła. Waży 2,4kg. Ser pasteryzowany.

Smak i zapach:

Ma ostry smak skórki, ale jest słodki i kremowy wewnątrz.

Pochodzenie:

Migneron de Charlevoix, stworzony przez producenta sera Maurice Dufour w połowie lat dziewięćdziesiątych. Nazwa Migneron de Charlevoix upamiętnia Anne Migneron, pierwszą żonę Roberta Gabriela Dufour.

Podawanie:

Stosowany w gotowaniu i jako stopiony.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis