SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Le Malmedy

  • Ser Le Malmedy	Ser Le Malmedy
Wygląd i konsystencja:
Ser Le Malmedy jest myty regularnie w soli morskiej, co nadaje mu charakterystyczną i delikatną skórkę. Sery Le Malmedy są w kształcie koła o średnicy 10-11 cali i ważą 400 gramów.

Komponenty i wytwarzanie:
Le Malmedy to rzemieślniczy ser z krowiego surowego mleka. Powoli dojrzewa w piwnicach.

Smak i zapach:
Ser jest miękki, o wyraźnym aromacie i smaku. Jego typowy zapach wyraża bogactwo i różnorodność flory i pastwisk High Ardenach.

Pochodzenie:
Ser Le Malmedy wytwarza się w Walonii.

Proponowane wina:
Riesling lub Kerner.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu wynosi 45% - 48%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis