SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Le Gradizie With Chive

  • Ser Le Gradizie With Chive Ser Le Gradizie With Chive
Wygląd i konsystencja:
Le Gradizie With Chive to półtwardy ser wytwarzany z mieszanki pasteryzowanego mleka krowiego i owczego pochodzącego wyłącznie od zwierząt pasących się na zielonych toskańskich wzgórzach, w okolicy niewielkiej miejscowości Garfagnana.Wytwarzany w 300g kołach.

Komponenty i wytwarzanie:
Produkowany jest w tradycyjny sposób. Dojrzewanie odbywa się w specjalnych pomieszczeniach na specjalnych jodłowych półkach przez ok. 40 dni.

Smak i zapach:
W smaku przyjemne również ze względu na regionalne dodatki np. szczypiorek.Rodzinna firma Bertagni od pokoleń zajmuje się produkcją serów i do dziś wytwarza je z poszanowaniem i czerpiąc z wielowiekowej tradycji.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis