SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Le Fium Orbo

  • Ser Le Fium Orbo Ser Le Fium Orbo
  • Ser Le Fium Orbo Ser Le Fium Orbo
Wygląd i konsystencja:
Okrągły ser o naturalnej skórce wytwarzany z mleka owczego. Ma lepką skórkę, noszącą ślady po durszlaku, w którym ser był formowany.

Komponenty i wytwarzanie:

Proces dojrzewania trwa co najmniej dwa miesiące, podczas których ser należy obracać co dwa dni.

Smak i zapach:

Ser ma delikatny smak, przywołujący na myśl zapach ziół i kwiatów.

Pochodzenie:

Nazwa sera pochodzi od rzeczki płynącej na obszarze północnej Korsyki.

Wartości odzywcze:

Zawiera 50 % tłuszczu.

Proponowane wino:

Vin de Corse.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis