SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Le Chevrot

  • Ser Le Chevrot Ser Le Chevrot
  • Ser Le Chevrot Ser Le Chevrot
  • Ser Le Chevrot Ser Le Chevrot
Wygląd i konsystencja:
Le Chevrot to kremowy i miękki ser wytwarzany z koziego mleka. Skórka w kolorze kości słoniowej z białym nalotem pleśni. Dojrzewa minimum 60 dni. Gdy jest młody, łatwo rozprowadza się na chlebie i krakersach. W pełni dojrzały Le Chevrot staje się serem kruchym, o intensywnym smaku. Nadaje się wówczas do sałatek, jako dodatek do makaronu i dań gorących.

Pochodzenie:
Ser Le Chevrot wytwarzany jest w regionie Poitou.

Podawanie:
Z owocami i z lampka białego wina.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis