SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Le Buronnier

  • Ser Le Buronnier Ser Le Buronnier
Wygląd i konsystencja:
Ser Le Buronnier posiada szorstką, rustykalną skórę oraz wnętrze koloru kości słoniowej z rozproszonymi oczkami.

Komponenty i wytwarzanie:
Le Buronnier to ser z surowego mleka krowiego.

Smak i zapach:
Ser ma łagodny i przyjemny smak, czasem nieco gorzki.

Pochodzenie:
Ser Le Buronnier jest wytwarzany w Auvergne.

Podawanie:
Ser może być podawany w formie półmiska z jabłkami, gruszkami lub winogronami, a także w sałatkach i na kanapkach. Jest także wyśmienity z lampką wina Marcillac Tinto.

Wartości odżywcze:
Zawiera 45% tłuszczu.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis