SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Langres Chalancey aus der Champagne

  • Ser Langres Chalancey Ser Langres Chalancey
  • Ser Langres Chalancey Ser Langres Chalancey
  • Ser Langres Chalancey aus der Champagne Ser Langres Chalancey aus der Champagne
Wygląd i konsystencja:
Wytwarzany w kształcie małego stożka lub walca. Płukany dwa razy w tygodniu podwójnie soloną wodą. Posiada miękką konsystencję. Posiada pomarańczową, pomarszczoną skórkę z wgłębieniem po środku, które powstaje podczas dojrzewania. Dojrzewanie trwa zazwyczaj 5-6 tygodni. Odbywa się w wilgotnych piwnicach. Ser waży 180 gram.Smak i zapach:
Charakterystyczny lekko gorzkawy, kwaśny smak.Pochodzenie:
Wytwarzany w regionie Champagne.Wartości odżywcze:
Zawiera 50% tłuszczu.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis