SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Landle Sauerkase

  • Ser Landle Sauerkase Ser Landle Sauerkase
Wygląd i konsystencja:
Ser Landle Sauerkase jest produkowany w blokach po 250g. Ser nie ma skórki. Wnętrze kruche, centkowane. Zewnętrzna część sera jest lekko błyszcząca. Wytwarzany z odłuszczonego, pasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa przez 3 tygodnie. Ser ma intensywny aromat. Lekko kwaśny i ostry smak. Pochodzi z Austrii z Vorarlberg. Nazwa pochodzi od jego aromatu i smaku. Okres przechowywania sera wynosi 26 dni.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis