SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Landle Rabkase

  • Ser Landle Rabkase. Ser Landle Rabkase.
Wygląd i konsystencja:
Ser Landle Rabkase jest serem pół-twardym, wytwarzanym z pasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa przez 5 miesięcy. Ser ma cylindryczny kształt o średnicy 26 cm, wysokości 8 cm i wadze 4 kg. Wnętrze sera posiada okrągłe otwory a skórka jest naturalna.

Smak i zapach:
Smak jest ostry a zapach aromatyczny.

Pochodzenie:
Ser produkowany jest w Vorarlberg.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis