SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Landana

  • Ser Landana Ser Landana
  • Ser Landana Ser Landana
  • Ser Landana Ser Landana
Wygląd i konsystencja:
Landana to półtwardy ser produkowany w kształcie elipsy. Jego miąższ jest złotopomarańczowy, a skórka pomarańczowa.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Landana produkowany jest z pasteryzowanego mleka koziego, dojrzewa co najmniej 17 tygodni.Ser Landana jest produkowany w kilku wersjach smakowych : z dodatkiem pesto,ziół,trufli,czosnku ,pokrzywy ,kminku oraz papryki czerwonej.

Smak i zapach:

Ser ma orzechowy, pikantny smak.

Podawanie:

Z chlebem i jako składnik sałatek.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu 52% w suchej masie.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis