SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Lajta

  • Ser Lajta Ser Lajta
  • Ser Lajta Ser Lajta
Wygląd i konsystencja:
Lajta jest serem węgierskim, półmiękkim, o prostokątnym kształcie wytwarzanym z mleka krowiego. Jego wilgotna, pomarańczowa, płukana skórka, skrywa miąższ zawierający wiele małych nieregularnych dziurek.Komponenty i wytwarzanie:
Ser Lajta dojrzewa w ciągu czterech do sześciu tygodni.Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 50%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis