SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Lairobell

  • Źródło: marti-quesos.blogspot.com Źródło: marti-quesos.blogspot.c om
Wygląd i konsystencja:
Jest serem jarskim, twardym w kształcie walca, wytwarzanym z mleka koziego.

Komponenty i wytwarzanie:
Okres pielęgnacji i dojrzewania trwa dwa do ośmiu tygodni.

Smak i zapach:
Ser jest słodki dzięki koziemu mleku, i ma zielny aromat z lekką nutą migdałów.

Pochodzenie:
Ser jest produkowany przez serowarów, Jocka i Hattie Bellów, który przenieśli się z Glasgow i osiedlili się na odległej wyspie Shapinsy w archipelagu Orkadów.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis