SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Lacker White, Weißlacker

  • Ser Lacker White,Weißlacker Ser Lacker White,Weißlacker
  • Ser Lacker White, Weißlacker Ser Lacker White, Weißlacker
Wyglad i konsystencja:
Ser posiada półtwarde białe tekstury. Wytwarzany w blokach o wadze od 1 do 2 kg ale sprzedawany pocięty po 60 g.

Komponenty i wytwarzanie:
Produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego z dodatkiem 25 % mleka surowego. Dojrzewa początkowo w chłodni przez 3 mieisące, a następnie zapakowany w folie przez kolejne 3-4 miesiące.

Smak i zapach:
Smak mocno korzenny,ostry i słony.

Pochodzenie:
Inna nazwa to Lacker White,dawniej znany jakoWhite Schmierer.Wytwarzany głównie w Górnym Allgau. Od 1874 roku produkowany przez Józefa i Antoniego Kramer. Należy on do pierwszych opatentowanych serów na świecie. Wytwarza się go 100 ton rocznie.

Wartości odżywcze:

Zawiera 45% tłuszczu w sychej masie. Zawartośc soli sięga 5 %.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis