SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser La Serena

  • Ser La Serena Ser La Serena
  • Ser La Serena Ser La Serena
  • Ser La Serena Ser La Serena
  • Ser La Serena Ser La Serena
  • Ser La Serena Ser La Serena
  • Ser La Serena Ser La Serena
Wygląd i konsystencja:
La Serena to ser kremowy wyprodukowany z mleka merynosów - owiec z regionu Extremadura w Hiszpanii z dodatkiem roślinnej podpuszczki pochodzącej z ostu. Ser wytwarzany jest w kształcie spłaszczonego koła o pomarańczowej skórce. Ser La Serena jest typem bryndzy.

Komponenty i wytwarzanie:

La Serena dojrzewa co najmniej 60 dni. W pełni dojrzały ser, o śmietankowej spójności w centrum, jest tradycyjnie spożywany przez cięcie z góry i nabieranie go ze środka łyżeczką. Wytwarza się go sezonowo.

Smak i zapach:

Ser La Serena ma silny, gryzący zapach i lekko octowy, mocny smak.

Podawanie:

Niektórzy ludzie wolą jeść ser bardziej dojrzały, kiedy staje się silniejszy w smaku i konsystencji. Idealny na krakersy lub świeży chleb, na którym doskonale się rozsmarowuje, z lampką owocowego wina.

Proponowane wina:

Albarino lub Tempranillo.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis