SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser La Roche

  • Ser La Roche Ser La Roche
  • Ser La Roche Ser La Roche
  • Ser La Roche Ser La Roche
Wygląd i konsystencja:
Kształt sera La Roche przypomina beczkę, bądź stożek. Miąższ zawiera niebiesko - zielone żyłki pleśni, które wytworzyły się po wstrzyknięciu Penicillium, podobnie jak w serze Roquefort. Tekstury miękkie i kremowe. Skórka jest koloru białego lub barwy kości słoniowej, zmienia się w beż w czasie dojrzewania, które trwa kilka miesięcy. Waży 200 g.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser La Roche to ser pleśniowy wytwarzany z mleka krowiego.

Smak i zapach:
Smak La Roche jest ostry, świeży, kremowy, z lekkim słonym posmakiem na podniebieniu.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis