SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser La Nucía

  • Ser La Nucía Ser La Nucía
  • Ser La Nucía Ser La Nucía
Wygląd i konsystencja:
La Nucía to ser biały, z mieszanki mleka krowiego, owczego i koziego. Bez skórki, miękki i puszysty, mocno wilgotny. Umieszczany w typowych dla tego sera formach, od których nabiera specyficznychkształtów. Dojrzewa tylko kilka godzin. La Nucia wzięła swoją nazwę od małego miasteczka w prowincji Alicante. Ser produkowany w prowincji Alicante i Wenecji.

Smak i zapach
:
Słodki, mleczny (mlekowy) i kremowy - rozpuszcza się w ustach.

Podawanie:
Ser z dodatkiem soli jest idealnydo bezpośredniej konsumpcji o każdej porze. Doskonały również do sałatek np. z pomidorów, papryki ...oraz używany do słodkich deserów łączonych z miodem, pigwą czy orzechami.

Proponowane wino:

Red Light.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis