SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser La Cavallina

  • Ser La Cavallina Ser La Cavallina
Wygląd i konsystencja:
La Cavallina ma kształt małego walca o średnicy 12 cm.  Waży ok. 500 gram. Jego wnętrze kryje w sobie niwielkiego kształu dziury.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser podpuszczkowy, wytwarzany z mleka krowiego. Jego czas leżakowania wynosi od 25 dni do kilku miesięcy. Jego dojrzewanie najlepiej przebiega w podziemnych magazynach.

Smak i zapach:
Słodki smak, wyczuwa się nutę kwiatową (kwiatami są karmione krowy).

Pochodzenie:
Produkowany we Włoszech w prowincji Bergamo.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis