SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser La Calma

  • Ser La Calma Ser La Calma
  • La Calma  źródło:www.mundoquesos.com La Calma źródło:www.mundoquesos. com
  • Ser La Calma Ser La Calma
Wygląd i konsystencja: ser pleśniowy z mleka koziego.Tekstura łagodna,jasna i wilgotna,pokryta naturalną skórką pleśniową.Zawartość tłuszczu:45%.Dojrzewa ok.30 dni.Sprzedawany w formie sztabek.

Smak i zapach: charakterysyczne dla koziego sera z posmakiem kwasu mlekowego,na smak i aromat sera mają wpływ pastwiska bogate w zioła i kwiaty.

Pochodzenie: ser produkowany w Katalonii.Nazwa sera jest częścią nazwy miejscowości Pla de la Calma w zachodniej części masywu Montseny.

Podawanie: na deser,do sałatek i do zpiekania.

Proponowane wina: dobrze schłodzone Kataloński Cava to najlepsze połączenie z serem La Calma
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis