SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser La Brise des Vignerons

  • La Brise des Vignerons La Brise des Vignerons
  • La Brise des Vignerons    www.mundoquesos.com La Brise des Vignerons www.mundoquesos.com
Wygląd i konsystencja:
ser rzemieślniczy z mleka od krów rasy Jersey.Skóra beżowo-brązowa pokryta białą pleśnią.Wnętrze jasnożółte,miękkie i elastyczne,sam środek czasem nieco wapienny.Dojrzewa min.60 dni.Zawartość tluszczu:45%.

Smak i zapach:
w smaku typowy dla brie,o aromacie świeżych grzybów i ziół.

Podawanie:
można delektować się roztopionym serem na chrupiącym chlebie.Dobrze smakuje wraz z owocami i orzechami,dobry na kanapki,do zagęszczania zup i sosów, doskonały w parze z białym winem.

Proponowane wino:
St Hune Trimbach, Marcel Deiss Riesling
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis