SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser L’ Affiné au Chablis Germain

  • Ser L’ Affiné au Chablis Germain Ser L’ Affiné au Chablis Germain
  • Ser L’ Affiné au Chablis Germain Ser L’ Affiné au Chablis Germain
  • Ser L’ Affiné au Chablis Germain Ser L’ Affiné au Chablis Germain
Wygląd i konsystencja:
L’ Affiné au Chablis to ser z porostem pleśni wytwarzany tradycyjnie w Burgundii. Podob nie jak Epoisses posiada delikatny miąższ oraz miękką skórkę, w kolorze kremowo– pomarańczowym.

Smak i zapach:
Nie powtarzalny smak i aromat L’ Affiné au Chablis powstaje podczas ręcznego przemywania sera białym winem Chablis. Dzięki temu zabiegowi ser zyskuje charakterystyczny i łatwo rozpoznawalny zapach wina.

Podawanie:
L’ Affiné au Chablis to doskonała przekąska oraz urozmaicenie deski serów. Najlepiej smakuje w towarzystwie orzechów i słodkich owoców. Najlepiej smakuje z winami: Pomerol, Saint Emilion, Merlot.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis