SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Kunik

  • Ser Kunik Ser Kunik
  • Ser Kunik Ser Kunik
Wygląd i konsystencja:
Potrójnie śmietankowy ser wytwarzany w kształcie koła o wadze od 10 d0 16 uncji. Pokryty białą skórą. Kunik jest również dostępny w mniejszym rozmiarze od 5,5 do 9 uncji.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z mleka koziego z dodatkiem śmietany z mleka krów rasy Jersey.

Smak i zapach:

Smak pikantny, maślany.

Podawanie:
Podawany samodzielnie lub z owocami i krakersami.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis