SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Korbkase

  • Ser Korbkase Ser Korbkase
Wygląd i konsystencja:
Korbkase to twarogowy ser o żółtawobrązowym miąższu. Otoczony jadalną białą pleśniową skórką.

Komponenty i wytwarzanie:
Korbkase jest produkowany z pasteryzowanego krowiego mleka.

Smak i zapach:
Łagodny smak i charakterystyczny aromat.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu - poniżej 1% w suchej masie.

Podawanie:
Podawany do wina jabłkowe lub piwa.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis