SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Koldamer

  • Ser Koldamer Ser Koldamer
  • Ser Koldamer Ser Koldamer
Wygląd i konsystencja:
W fakturze jest gładki z drobnymi małymi dziurkami. Jest pół-twardy, o bardzo blado żółtym kolorze.

Komponenty i wytwarzanie:

Wykonany z pasteryzowanego mleka krowiego. Uważa się go za ser typu szwajcarskiego, bardzo podobny do Tylży, ale mniej ostry. Dojrzewa 4-5 miesięcy.

Smak i zapach:

Ser o łagodnym smaku karmelu i posmaku orzechowym. Lekko pikantny.

Podawanie:

Wszechstronność Koldamera pozwala cieszyć się nim jako serem stołowym, do sałatki lub w wersji przetopionej.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis