SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Knockdrinna

  • Ser Knockdrinna Ser Knockdrinna
  • Ser Knockdrinna Ser Knockdrinna
Wygląd i konsystencja:
Knockdrinna to ser sprzedawany w formie koła o średnicy 23 cm, 8 cm wysokości i wadze 2,5 kg.

Komponenty i wytwarzanie:

Knockdrinna to półtwardy ser z pasteryzowanego mleka owiec przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Ser dojrzewa przez co najmniej dwa miesiące, podczas których skorupę przemywa się białym winem dzięki czemu nabiera różowo-pomarańczowego koloru.
Wnętrze sera w kolorze kremowym.

Smak i zapach:

W smaku słodki. Ma subtelny aromat karmelu i orzechów.

Pochodzenie:

Knockdrinna nazwa pochodzi od lokalnych lasów o tej samej nazwie.

Proponowane wina:

Riesling, Burdeos lub Chardonnay.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis