SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Klosterkaese

  • Klosterkäse Klosterkäse
  • Ser Klosterkaese Ser Klosterkaese
Wygląd i konsystencja:
Klosterkaese to niemiecki ser o dojrzałej powierzchni, aksamitnej fakturze i łagodnym smaku. Ostry biały ser wytwarzany przez mnichów w Allgäu.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z mleka pasteryzowanego.

Smak i zapach:
Ostry o korzennym smaku.

Podawanie:
Nadaje się na przekąski. Podaje się go z piwem Weltenburger.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 18-20%. Wilgotność: 50%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis