SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Kirchtagskäse

  • Ser Kirchtagskäse Ser Kirchtagskäse
Wygląd i konsystencja:
Ser twardy, wytwarzany ręcznie w kształcie cylindra. Dojrzewa 12 miesięcy. Skórka sera jest przecierana raz w tygodniu, a nazwa jego wzięła się właśnie od tego wyjątkowego dnia w tygodniu. Waga sera osiąga do 800 gram.Smak i zapach:
Ser ma ostry, pikantny smak z nutą ziół i traw oraz z posmakiem orzechów.Podawanie:
Podawany na desce serów i jako przekąska.Wartości odżywcze:
Kirchtagskäse zawiera w swej masie 45% tłuszczu.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis