SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Kervella Chèvre Frais

  • Ser Kervella Chèvre Frais Ser Kervella Chèvre Frais
  • Ser Kervella Chèvre Frais Ser Kervella Chèvre Frais
Wygląd i konsystencja:
Kervella Chèvre Frais to świeży ser dojrzewający kilka dni. To wspaniały produkt i wybitne osiągnięcie Gabrielle Kervella.

Komponenty i wytwarzanie:
Kervella Chèvre Frais wytwarzany jest w kształcie spłaszczonego prostopadłościanu, aczkolwiek można mu nadać dowolny kształt. Kervella Chèvre Frais nie posiada skórki, a jego masa jest kremowa, podobna do musu. Miękki ser o smaku migdałów, słodkawy, rozpływający się w ustach. Wytwarzany bez dodatków, a także powlekany ziołami, pieprzem lub jadalnym popiołem warzywnym. Stosowany w przyprawach, zakąskach, sosach i jest ozdobą desek z serami. Zawiera 45% tłuszczu.

Podawanie:
Do deski serów, do sufletów, do krakersów. Kervella Chèvre Frais nadaje się też do smarowania. Wino pasujące do tego sera to Quincy.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis