SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Kervella Affine

  • Ser Kervella Affine Ser Kervella Affine
  • Ser Kervella Affine Ser Kervella Affine
  • Ser Kervella Affine Ser Kervella Affine
Wygląd i konsystencja:
Ser ma okrągły lub walcowaty kształt. Kervella Affine może być spożywany na różnych etapach dojrzewania. Wytwarzany z mleka koziego. Nazywany też Gabrielle Kervella.

Smak i zapach:

Po okresie dwóch tygodni ma łagodny, słodki smak. Z czasem gęstwa serowa staje się coraz bardziej twarda i krucha, a ser ma słony smak orzechów macadamia. Dojrzewa do 3 miesięcy.

Pochodzenie:

Ekologiczny, miękki, biały ser nazwany na cześć serowara Gabrielle’a Kervella z Fromage Fermier.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis