SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Kernhem

  • Ser Kernhem Ser Kernhem
  • Ser Kernhem Ser Kernhem
  • Ser Kernhem Ser Kernhem
Wygląd i konsystencja:
Kernhem jest bardzo miękkim i giętkim, wręcz sprężystym i lepkim serem. Ser Kernhem ma kształt dysku z pomarańczowo-czerwoną, woskowaną, płukaną skórką. Podobny do sera Port Salut. Zawiera 40% tłuszczu w suchej masie. Ser dojrzewa przez 1 miesiąc.

Komponenty i wytwarzanie:

Ten holenderski ser dojrzewa przez trzydzieści dni w chłodnych, wilgotnych pomieszczeniach. Został wynaleziony przez przypadek w XX wieku.

Smak i zapach:

Ser Kernhem posiada delikatny, kremowo - orzechowy smak.

Pochodzenie:

Nazwę swą otrzymał po nieruchomości w Holandii.

Proponowane wina:
Beaujolais.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis