SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Keiems Bloempje

  • Keiems Bloempje   Keiems Bloempje
Wygląd i konsystencja: ser miękki pleśniowy,produkowany z surowego mleka krowiego.Dojrzewa 4 tygodnie.W czasie dojrzewania poddawany jest kąpieli solankowej.Po 2 tygodniach na serze pojawia się skorka białej pleśni.Dwa tygodnie później ser nabywa pełny, bogaty smak i kremową konsystencję, niemal płynną.Zawartość tłuszczu: 50%.
Ser jest sprzedawany w postaci krążków o średnicy 11 cm. o grubości 3 cm. i wadze 350 g.Produkowany jest również w wrersji z ziołami (szczypiorek, pietruszka i czosnek)

Smak: bardzo słodki smak.


Podawanie:spożywany sam lub z dodatkiem  migdałów, fig i gruszek.Idealny z truskawkami i lampką wina Cava.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis