SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Kanadyjski Cheddar

  • Ser canadian cheddar Ser canadian cheddar
  • Ser canadian cheddar Ser canadian cheddar
Wygląd i konsystencja:
Kanadyjski Cheddar to ser półtwardy, o zabarwieniu słomy, w kształcie cylindra lub bloku.

Komponenty i wytwarzanie:

Kanadyjski Cheddar wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego i sprzedawany w różnym stopniu dojrzałości – jako łagodny, średni i mocny. Zawartość tłuszczu jest zazwyczaj ograniczona do maksymalnie 48%. Dojrzewa od 24 do 27 miesięcy. Jego smak rozwija się wraz z dojrzewaniem.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis