SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Kaiser Max

  • Ser Kaiser Max Ser Kaiser Max
Wygląd i konsystencja:
Kaiser Max - ser półtwardy produkowany w bloku lub w kształcie tzw. klina. Blok ma wymiary:17,5 cm x 17,5 cm x 6cm, waży 2 kg. Klin ma wymiary:18cm x 10cm x 1,5 cm, waży 250g. Wnętrze gładkie jasnożółte.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego.Dojrzewa przez minimum 6 tygodni.

Smak i zapach:
Intensywny, łagodny smak.

Pochodzenie:
Produkowany  w Austrii w Tyrolu.
Kaiser Max jego nazwa pochodzi od cesarza Maksymiliana I, jednego z najsłynniejszych władców habsburskich.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis