SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Kachkaval

  • Ser Kachkaval Ser Kachkaval
  • Ser Kachkaval Ser Kachkaval
  • Ser Kachkaval Ser Kachkaval
Wygląd i konsystencja:
Kachkaval to ser podpuszczkowy, twardy, produkowany z mleka owczego w Izraelu, na wzór włoskiego Caciocavallo. Miąższ bez oczek, zawiera 40% tłuszczu. Masa sera to 4,0 do 4,5 kg.

Smak i zapach:

Smak i zapach właściwy dla serów z mleka owczego, lekko słony pikantny.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis