SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Jody

  • Ser Jody Ser Jody
Wygląd i konsystencja:
Ser Jody ma kształt kuli z płaskim dnem. Pokryty jest pleśniową skórką. Waży od 60 - 120 gramów. Ser Jody posiada maślane, kremowe wnętrze bez dziurek, wzbogacone jest o śmietanę. Zalicza się do serów potrójnie śmietankowych. Wytwarzany z mleka kóz.

Smak i zapach:
Skórka wznosi zapach grzybów. Im starszy ser, tym ostrzejszy jego smak i aromat.

Podawanie:
Idealny ser na świeże pieczywo.

Wartości odżywcze:
Ser Jody zawiera 68% tłuszczu w suchej masie.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis