SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Jibneh Arabieh

  • Jibneh Arabieh Jibneh Arabieh
Komponenty i wytwarzanie:
Tradycja wytwarzania sera została zapoczątkowana przez Beduinów, którzy do jego produkcji używali mleka owczego lub koziego. Obecna praktyka wytwórcza dopuszcza jednak wykorzystanie mleka krowiego do produkcji tego sera.

Smak i zapach:
Ser ma otwartą fakturę i łagodny smak.

Pochodzenie:
Jibneh Arabieh to prosty ser spotykany na całym Bliskim Wschodzie. Jest szczególnie popularny w Egipcie i w obszarze Zatoki Perskiej.

Podawanie:
Jibneh Arabieh jest używany do przygotowania innych potraw lub po prostu na deskę serów.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis