SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Jaśniepański

  • Ser Jaśniepański Ser Jaśniepański
  • Ser Jaśniepański Ser Jaśniepański
Komponenty i wytwarzanie:
Ser Jaśniepański dojrzewa długo po to, aby zachwycić owalnymi oczkami. Trwałość wynosi 90 dni. Wytwarzany w kształcie bloku o wadze około 3kg. Jest to żółty ser z mleka krowiego.

Smak i zapach:

Ser Jaśniepański ma charakterystyczny pikantny smak ze słodkawo – orzechową nutą. Potrafi zadowolic nawet najbardziej wyrafinowany gust i smak.

Podawanie:
Nadaje się na kanapki, jak też i na koreczki w połączeniu z warzywami.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis