SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Italico

  • Ser Italico Ser Italico
  • Ser Italico Ser Italico
  • Ser Italico Ser Italico
Wygląd i konsystencja:
Italico -ser o kształcie cylindrycznym o średnicy 20cm, wysokości 7-8cm. Ser waży 2kg. Wnętrze sera jasnożółte, skórka sera beżowa.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego.Dojrzewający przez co najmniej 2 miesiące.

Smak i zapach:
Delikatny zapach, ziemisty smak.
Pochodzenie:
Utworzony w 1941 roku,wytwarzany głównie w Lombardii.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis