SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Istara

  • Ser Istara Ser Istara
  • Ser Istara Ser Istara
  • Ser Istara Ser Istara
  • Ser Istara Ser Istara
  • Ser Istara Ser Istara
Wygląd i konsystencja:
Gładka, lekko oleista konsystencja oraz cudownie słodki smak z lekkim posmakiem oliwek, fig i orzechów laskowych. Wytwarzany w kształcie koła ważącego 4 kg.

Komponenty i wytwarzanie:

Łagodny, pół-twardy, z czystego mleka owiec ser z francuskiego regionu Basków. Dojrzewa do 90 dni. Wytwarzany w kształcie koła ważącego 4 kg.

Podawanie:

Jedzony z prosciutto i chrupiącą bagietką.

Proponowane wina:

Syrah lub Cabernet.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu 50%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis