SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Isle of Mull

  • Ser Isle of Mull Ser Isle of Mull
  • Ser Isle of Mull Ser Isle of Mull
  • Ser Isle of Mull Ser Isle of Mull
Wygląd i konsystencja:
Isle of Mull to niepasteryzowany, twardy ser w kształcie walca wytwarzany z mleka krowiego. Mleko pochodzi głównie od krów rasy fryzyjskiej. Zimą ser jest bledszy niż latem.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser, jak sama nazwa wskazuje, wytwarzany jest z mleka pozyskiwanego w tej części Szkocji. Sery są owijane w tkaninę i dojrzewają w okresie do dwunastu miesięcy. Ser jest także dostępny w rozmiarze podarunkowym, z takimi zapachami jak ziołowy, kminkowy i paprykowy.

Smak i zapach:

Ser ma smak czosnku i cebuli, a także pikantny i ostry aromat słodu jęczmienia.

Pochodzenie:

Wytwarzany na wyspie Mull w zachodnim wybrzeżu Szkocji.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis