SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Illertaler

  • Ser Illertaler Ser Illertaler
  • Ser Illertaler Ser Illertaler
  • Ser Illertaler Ser Illertaler
Wygląd i konsystencja:
Illertaler tooryginalny niemiecki twardy ser pełnotłusty. Smakiem i wyglądem zbliżony jest do szwajcarskiego Emmentalera. Waży 3kg ,dostepny w plastrach o wadze 500g.

Komponenty i wytwarzanie:

Produkowany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Zawiera 45% tł w suchej masie. Białko: 28,0 g. Tłuszcz: 29,0 g.

Smak i zapach:

Smak jest łagodny, delikatny.

Podawanie:

Polecany na deskę serową, do kanapek. Można stosować jako dodatek do sałatek.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis